Sončne elektrarne

Hibridni sistem

· Moč od 3 KW do 50 KW.

· Hibridni razsmernik + baterija + solarni moduli.

· Hibridni razsmernik združuje funkcionalnost razsmernikov, priključenih na omrežje in izven njega, v eno napravo. BMS (battery management system) glede na vašo porabo inteligentno upravlja moč sončnih panelov, kapaciteto baterij in dostopnost električnega omrežja tako, da je vaš odvzem električne energije iz omrežja minimalen ali nič.

· Hibridni razsmerniki omogočajo, da je vaš objekt preskrbljen z električno energijo tudi, ko te v omrežju zmanjka. Prav tako omogočajo priklop agregata, s katerim se neodvisnost od električnega omrežja še dodatno poveča.

Sončne elektrarne za samooskrbo

· Moč od 4 KW do 125 KW.

· Omrežni razsmernik + solarni moduli.

· Razsmerniki, priključeni v omrežje, imajo zmogljivost pretvorbe enosmerne električne energije, ki se proizvaja iz solarnih modulov, v izmenično električno energijo. Ta se lahko porablja za električne porabnike v objektu, višek pa se oddaja v električno omrežje. Glede na sistem priklopa se ta višek lahko porabi v času, ko elektrarna ne deluje ali pa se proda na trgu električne energije.

Otočne elektrarne - brez povezave z omrežjem

· Moč 3 KW ali 5 KW.

· Otočni razsmernik + baterija + solarni moduli.

· Otočni razsmerniki so zasnovani za samostojno delovanje in jih ni mogoče priključiti na omrežje. Nadomeščajo omrežje in so primerni za stavbe, ki nimajo možnosti priklopa na električno omrežje ter imajo zgolj osnovne porabnike (luči, TV, radio, hladilnik).