Otočne elektrarne – brez povezave z omrežjem

Otočne elektrarne - brez povezave z omrežjem

· Moč 3KW ali 5KW

· Otočni razsmernik + baterija + solarni moduli

· Otočni razsmerniki so zasnovani za samostojno delovanje in jih ni mogoče priključiti na omrežje. Nadomeščajo omrežje in so primerni za stavbe, ki nimajo možnosti priklopa na električno omrežje in imajo zgolj osnovne porabnike (luč, TV, radio, hladilnik).

Prednosti sistema

Neodvisnost

Sistemska rešitev otočnega razsmernika je vrsta napajalnega sistema, ki vam omogoča proizvodnjo lastne električne energije, ne da bi bili povezani z omrežjem. Otočni razsmernik neposredno pretvarja enosmerno električno energijo iz solarnih panelov in zagotavlja napajanje porabnikov na izmeničnem toku. Hkrati se lahko otočni razsmernik poveže tudi z baterijskim sklopom za shranjevanje energije proizvedene iz sončnih panelov in črpanje le te iz baterijskega sklopa v času, ko ni sonca.

Zanesljivost

Otočni sistem ni izpostavljen izpadom električne energije zaradi okvar omrežja ali vzdrževanja, zaradi česar je bolj zanesljiv kot tradicionalni sistem vezan na omrežje. Običajno vključujejo rešitve za shranjevanje energije, kot so baterije, za zagotavljanje energije, tudi v času, ko sončne energije ni na voljo.

Prilagodljivost

Otočni sistemi so zasnovani tako, da izpolnjujejo vrsto zahtev glede električne energije, od majhnih samostojnih enot do večjih porabnikov v skupnostih ali podjetjih. Namesti se lahko hranilnik energije od 5 - 500 kWh za male porabnike, ter od 1- 50 MWh sistem za večje porabnike.

Stroškovna učinkovitost

Otočni sistemi zahtevajo nekoliko višje investicijske stroške, običajno pa nudijo znatne dolgoročne prihranke v primerjavi s sistemom povezanim v omrežje. Z otočnim sistemom se lahko potrošniki izognejo dragim mesečnim računom za omrežnine, prispevke in priključno moč, tako da se zanašajo na lastno proizvodnjo električne energije in moč otočnega sistema.

Diagram rešitve

Izdelek je bil dodan v košarico!: