Sončne elektrarne za samooskrbo

Sončne elektrarne za samooskrbo

· Moč od 4KW do 125KW

· Omrežni razsmernik + solarni moduli

· Razsmerniki priključeni  v omrežje imajo zmogljivost pretvorbe enosmerne električne energije, ki se proizvaja iz solarnih modulov v izmenično električno energijo. Le ta se lahko porablja za električne porabnike v objektu, višek pa se oddaja v električno omrežje. Glede na sistem priklopa se ta višek lahko porabi v času, ko elektrarna ne deluje ali pa se proda na trgu električne energije.

Prednosti sistema

Stroškovno učinkovito

Razsmerniki so stroškovno učinkovita rešitev za učinkovito pretvorbo enosmerne energije, ki jo ustvarijo sončni paneli. Proizvedeni izmenični tok se lahko uporablja za napajanje električnih porabnikov v stanovanjskih in poslovnih objektih. Ključna prednost sistema priključenega na omrežje je, da se odvečna energija, ki jo proizvedejo sončni paneli, pošilja v omrežje. To uporabniku omogoča pri sistemu samooskrbe, da le to energijo uporablja ko elektrarna ne deluje. Večji proizvajalci pa lahko viške energije prodajajo na trgu.

Učinkovitost

Razsmerniki imajo visoko stopnjo energijske učinkovitosti, kar pomeni, da lahko pretvorijo večji odstotek energije sonca v uporabno električno energijo. S sistemom priklopa na omrežje se lahko vsa odvečna energija, ki jo ustvari sistem, pošlje v omrežje, kar poveča splošno učinkovitost in rentabilnost investicije.

Prilagodljivost

Razsmernike je mogoče preprosto povezati z električnim omrežjem, kar omogoča oddajo odvečne energije v omrežje ali lastno porabo v primeru vključenih porabnikov v času delovanja sončne elektrarne. Zasnovani so tako, da ustrezajo potrebam posameznih strank in distribucijskega omrežja. Posebna programska oprema v razsmerniku omogoča prilagajanje delovanja glede na situacijo v omrežju, hkrati pa varuje omrežje v primeru nepravilnega delovanja ali odstopanj.

Nizki stroški vzdrževanja

Razsmerniki priklopljeni na omrežje zahtevajo manj vzdrževanja, ker nimajo baterij ali drugih komponent za shranjevanje, ki bi jih bilo potrebno redno vzdrževati. Na splošno zahtevajo malo vzdrževanja in zahtevajo le redno čiščenje in pregledovanje, da se zagotovi optimalno delovanje.

Diagram rešitve

Izdelek je bil dodan v košarico!: