Hibridna sončna elektrarna – Inverterski sistem

hibridna sončna elektrarna

Hibridni sistem

· Moč od 3 KW do 50 KW.

· Hibridni razsmernik + baterija + solarni moduli.

· Hibridni razsmernik združuje funkcionalnost razsmernikov, priključenih na omrežje in izven njega, v eno napravo. BMS (battery management system) glede na vašo porabo inteligentno upravlja moč sončnih panelov, kapaciteto baterij in dostopnost električnega omrežja tako, da je vaš odvzem električne energije iz omrežja minimalen ali nič.

· Hibridni razsmerniki omogočajo, da je vaš objekt preskrbljen z električno energijo tudi, ko te v omrežju zmanjka. Prav tako omogočajo priklop agregata, s katerim se neodvisnost od električnega omrežja še dodatno poveča.

Prednosti sistema

Hibridna sončna elektrarna: pretvorba moči

Hibridni razsmernik pretvori enosmerno električno energijo, ki jo prejme iz sončnih panelov, v izmenični tok za uporabo porabnikom v objektu. Hibridni razsmernik in baterija sta ena naprava, ki vam omogoča shranjevanje električne energije, proizvedene s strani sončnih panelov v času, ko ni sončne svetlobe ali električne energije iz omrežja.

Hibridna elektrarna: regulacija moči

Razsmernik uravnava moč delovanja sončne elektrarne odvisno od dela dneva, vremenskih vzorcev in porabe porabnikov v objektu. Hibridni razsmernik uravnava to moč, da zagotovi, da celoten sistem deluje znotraj želenih parametrov.

Nadzor delovanja hibridne elektrarne

Hibridni razsmerniki so opremljeni s programsko opremo za nadzor proizvodnje, porabe in kapacitete baterij. Celotno delovanje lahko spremljate preko zaslona na razsmerniku ali se povežete preko aplikacije na pametnem telefonu. Aplikacija vam omogoča pregled trenutnega stanja, zgodovino proizvodnje in porabe ter javlja morebitne napake.

Povečanje moči hibridne sončne elektrarne

Hibridni razsmernik s sledilnikom največje moči (MPPT) preveri moč delovanja sončne elektrarne, vaše porabe in napetosti v baterijah. To omogoča optimalno delovanje sončne elektrarne glede na proizvodnjo, porabo in stanje baterij, da deluje z maksimalno močjo in maksimalno možnostjo polnjenja baterij.

Diagram rešitve

hibridna elektrarna

Kaj je dobro vedeti?

Tako imenovana hibridna elektrarna je nekakšna mešanica klasične sončne elektrarne, pri kateri viške proizvedene električne energije oddajate v omrežje, in otočne elektrarne, ki z distribucijskim omrežjem ni povezana. Bistvo hibridne sončne elektrarne je v tem, da ima hibridni razsmernik in hranilnik, ki poskrbita, da lahko proizvedeno energijo shranjujete in jo porabite v neugodnih razmerah, viške pa še vedno lahko oddajate tudi v električno omrežje. Na takšen način hibridna sončna elektrarna poskrbi, da ste neodvisni od omrežja, hkrati pa to omrežje služi kot dobra alternativa v primerih, ko morda porabite več energije, kot je proizvedete oziroma je imate shranjene v bateriji. Velika prednost tega sistema je tudi ta, da omogoča delovanje vaših naprav tudi takrat, kadar se zgodi izpad električne energije, ki v vaš dom prihaja iz omrežja. Ter seveda tudi v delih dneva, ko je temno. Ko hibridna elektrarna ustvari presežke električne energije, se ti shranijo v hranilniku ter se porabijo, ko neposredna proizvodnja električne energije za trenutno porabo pač ni dovolj. Ko je hranilnik poln, se viške lahko oddaja v električno omrežje po sistemu neto meritev. Hibridna sončna elektrarna je tako pametna odločitev za čim višjo samooskrbo in neodvisnost od nihanja cene energije na trgu.

Seveda, tudi hibridna sončna elektrarna vam je na voljo, če želite uveljavljati subvencijo. Za sončne elektrarne, ki imajo vgrajen tudi hranilnik električne energije, je višina sofinanciranja še posebej visoka, s čimer se skupna investicija dodobra zniža, prav tako se lahko tudi hibridna elektrarna odplačuje obročno, kar pomeni še eno dodatno ugodnost. Kombinacija sončne elektrarne s hranilnikom tako spada med dolgoročno zelo ugodne možnosti, saj boste zaradi hranilnika manj odvisni od vse višjih cen električne energije na trgu, hkrati pa si jo boste v primeru hibridnega sistema zagotovili tudi za obdobja, ko pride do izpada elektrike. Hibridna elektrarna bo optimalno izkoriščena, če bo imela hranilnik, saj ta shranjuje energijo za kasnejšo uporabo. Elektrarna bo lahko delovala nemoteno in z največjo mogočo močjo, vi pa boste lahko popolnoma brez skrbi, da bi kdaj ostali brez električne energije.

Pri Sončnih sistemih imamo na voljo vse za vgradnjo in zagon hibridne elektrarne. Preverite našo ponudbo. V njej boste dobili tako ustrezne solarne panele kot hibridne razsmernike in visokonapetostne baterije, kar pomeni, da boste na enem mestu našli vse za proizvodnjo lastne električne energije. Pomagamo vam tudi pri pridobivanju potrebnih soglasij, sestavne dele vam dostavimo in vam jih namestimo tako, da vi dejansko nimate nobenega dela. Zavezani smo poti v zeleno prihodnost, zato lahko na tej poti pomagamo tudi vam. Hibridna sončna elektrarna je v številnih primerih vrhunska odločitev, zato vas vabimo, da stopite v stik z nami in nas povprašate po dodatnem nasvetu. Potrudili se bomo, da boste z našimi rešitvami več kot zadovoljni.

Izdelek je bil dodan v košarico!: